Lähestymiskielto
Rikoksen uhan tai muun vakavan häirinnän torjumiseen
Lähestymiskiellolla parannetaan mahdollisuuksia puuttua vakavaan häirintään sekä pyritään ehkäisemään ennalta rikoksia.
Lisätietoa lähestymiskiellosta
Avustamme lähestymiskieltoa koskevissa asioissa sekä itsensä uhatuksi tuntevia henkilöitä että niitä, joita vastaan lähestymiskieltoa haetaan.
Minkä tyyppinen lähestymiskielto?
Lähestymiskielto voidaan tapauksesta riippuen määrätä perusmuotoisena, laajennettuna tai perheen sisäisenä lähestymiskieltona. Lähestymiskiellon pituus on tavallisesti vuoden, mutta perheen sisäisissä lähestymiskielloissa sen pituus on kolme kuukautta.
Mitä lähestymiskielto ei koske?
Lähestymiskielto ei koske yhteydenottoja, joille on asiallinen peruste ja jotka ovat erityisestä syystä ilmeisen tarpeellisia. Ilmeisen tarpeelliset yhteydenotot voivat liittyä esimerkiksi yhteisten lasten asioiden hoitamiseen.
Miten lähestymiskieltoa haetaan?
Saadaksesi lähestymiskiellon, sinun tulee hakea sitä joko poliisilta tai käräjäoikeudelta. Lähestymiskieltoasiat käsitellään kiireellisinä.
Mitä tarvitset hakemukseen?
Sinun tulee esittää lähestymiskieltohakemuksesi tueksi tarpeellinen näyttö, esimerkiksi viestit ja mahdollinen henkilötodistelu. Kun kiellon edellytyksiä arvioidaan, otetaan huomioon mm. asiaan osallisten henkilöiden olosuhteet ja jo tapahtuneen rikoksen tai häirinnän laatu ja toistuvuus. Lisäksi arvioidaan sitä, tuleeko häirintä jatkumaan.
Mistä avustajan kulut lähestymiskieltoasiaan?
Selvitämme aina, onko sinulla mahdollisuus saada avustajan käyttämisestä aiheutuvat omat oikeudenkäyntikulusi katettua joko kokonaan tai osittain oikeusapuna valtion varoista.
Anna meidän auttaa.
Soita meille tai lähetä kiireettömässä tapauksessa viesti lomakkeella. Ensimmäinen yhteydenotto on maksuton.